Vädrets makter är inte alltid nådiga mot den som tänker anordna en utomhusaktivitet. När sommarens PRO-underhållning vid Naturstugan i Årby startade den 13 juni öppnade sig himlens portar. Trots det infann sig en tapper skara, som anammat ordspråket ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”, för att låta sig underhållas av den ensamme trubadur som återstod av den tidigare musikgruppen Nära Ting från Flen. En av sångerna på repertoaren var lämpligt nog Stig Olins ”Jag tror på sommaren”!

Musikunderhållningen började som vanligt kl 1400. Verdandi hade inbjudit sina medlemmar att under en timme dessförinnan företa en vandring genom den vackert utsmyckade Årbytunneln och vidare upp på kullarna och in i skogen, där ett intressant konstprojekt (Skogens hemlighet) just växer fram.

Målningarna i tunneln är utförda av Oscar Zens vid Mälardalens Högskola och symboliserar hur det mekaniska möter det organiska. Över ingången står ”Naturen runt hörnet”. I början är bilderna gråa och mörka för att mot slutet bli alltmer färgranna.

 

Ansvarig för det pågående konstprojektet är konstnären Jasmine Cederqvist, som samarbetar med olika grupper. Under vecka 27 är alla välkomna att delta.

Trots den rådande vädersituationen, som tycktes göra intresset svalt, blev vi till slut fyra Verdandister som kunde bänka oss på första parkett när underhållningen drog igång. En av oss (Laila) hade dessutom tur vid lottdragningen under fikastunden, som på grund av regnet fick hållas inne i stugvärmen.

Underhållningen vid Naturstugan återkommer ytterligare fem gånger i sommar. Kanske kan vi i Verdandi göra ett nytt försök längre fram. Det går naturligtvis också att enskilt göra ett besök.

Skribent: Hans Persbjer