Det har väl inte undgått någon att Verdandi sedan ett drygt år tillbaka anordnar populära danskvällar i Finska föreningens lokal på Lagerkvistsgatan 2. Den 12 januari hade Finska föreningens danssektion Tango Team ”Öppet hus”, då man visade upp sin repertoar och gav intresserade en chans att prova på, främst tango, foxtrot och vals men även humppa.

På programmet stod också en föreläsning av läkaren Leif Stavåker från Skiftinge vårdcentral. Temat var ”Dans och hälsa” (på finska ”Tanssi ja terveys”). Dr Stavåker kunde bekräfta det vi alltid har vetat: Dans är bra för vårt välbefinnande. Det är en kombination av kultur och motion, faktorer som var för sig är välgörande för såväl kropp som själ, eller om man så vill, hjärta och hjärna. Vi inbillar oss gärna att saker som är roliga också är skadliga och saker som är tråkiga är nyttiga. Det stämmer inte alls in på dans, som är både roligt och nyttigt att utöva.

Under föredraget bjöd Tango Team på fika med bulle och sockerkaka. Eftermiddagen avslutades sedan med ytterligare en stunds dans, och Tango Team gjorde reklam för sina kurser, som startar söndagen den 19 januari.

Hans Persbjer