Verdandis utomhusaktivitet hade denna vecka förlagts till Årby naturreservat. Den vädermässiga inramningen var ännu bättre nu än förra gången.

Från parkeringsplatsen gick promenaden under motorvägen genom tunneln, som kan visa upp Eskilstunas förmodligen största väggmålning. Konstverket, som färdigställdes av elever på Mälardalens Högskola 2018, beskriver den förändring man upplever, när man tar steget från stadsmiljö ut i naturen. Bilderna är från början tämligen grå och livlösa, men ju längre man kommer blir de färggrannare och livfullare.

Väl över på andra sidan möts man av ett annat konstverk, som ingår i projektet ”Konst + friluftsliv = sant”. Det är placerat väl synligt på en belysningsmast högst upp på en kulle. Konstnären bakom verket, som invigdes i november förra året och har titeln ”Enchanted forest”, är Jasmine Cederqvist.

Liksom vid förra veckans aktivitet ingick ett tävlingsmoment – denna gång med geografiskt tema. Det gällde att urskilja namnen på europeiska huvudstäder, som smugit sig in i ett antal meningar. Flera lyckades dechiffrera alla och fick dela på äran, som var priset denna gång.

I dessa Coronatider kommer denna typ av utomhusaktiviteter att bli regelbundna programinslag. Det finns all anledning att kontrollera facebooksidan och mailboxen dagligen för att hålla sig uppdaterad

Vid pennan: Hans Persbjer